Apsveikuma ziedi: Ko dāvināt dažādos svētkos?

02.10.2024
Jaunumi
Rozā apsveikuma ziedi

Padomi, kā izvēlēties piemērotākos ziedus dažādiem svētkiem un dzīves notikumiem, lai radītu tiem atbilstošu noskaņu

Ziedi jau gadsimtiem ilgi ir bijuši nozīmīga dažādu svētku sastāvdaļa. Neatkarīgi no tā, vai svinam priecīgus, vai atzīmējam skumjus notikumus, pareizi izvēlēti ziedi var radīt atbilstošu noskaņu un piešķirt pasākumam īpašu nozīmi. Raksta turpinājumā aplūkosim, kā izvēlēties piemērotākos ziedus dažādiem svētkiem un dzīves notikumiem, lai radītu tiem atbilstošu noskaņu.

Dzimšanas dienas

Domājams, ka ļoti daudziem dzimšanas diena ir vieni no tiem svētkiem, kuri bez ziediem nav iedomājami. Tie tiek pasniegti gan kā dāvana jubilāram, gan arī izmantoti svinību vietas dekorācijām. Izvēlētie ziedi var atspoguļot jubilāra personību, sezonalitāti un pat vecumu. Piemēram, saulespuķes un margrietiņas ir lieliski piemērotas jauniešiem – tās izstaro prieku, optimismu un nereti asociējas ar jauneklību. Savukārt rozes būs ļoti piemērotas vecāka gada gājuma jubilāriem un mīļotajam cilvēkam – tās simbolizē mīlestību un cieņu. 

Ja jubilārs ir tuvs draugs vai radinieks, ziedi drosmīgākos toņos, piemēram, oranžos vai dzeltenos būs lieliska izvēle. Savukārt, ja meklē ko elegantu un neitrālu, piemēroti būs ziedi baltos un pasteļtoņos, piemēram, lilijas, hortenzijas vai rozes. Arī sezonālo ziedu pušķis ir labs risinājums dzimšanas dienas dāvanai. Turklāt sezonas ziedi nereti ir vieglāk pieejami un svaigāki.

Kāzas

Kāzu diena ir viens no nozīmīgākajiem dzīves notikumiem, un ziedi šeit spēlē centrālo lomu. Līgavas pušķis, galda dekorācijas un pat ziedu rotājumi ceremonijas vietā – viss ir rūpīgi pārdomāts, lai radītu harmonisku un skaistu koptēlu. 

Tradicionāli, kāzu ziedu izvēle ir balstīta uz līgavas gaumi, bet arī sezonai ir nozīme. Rozes, peonijas, lizantes un plīvurpuķes ir populārākā izvēle. Tās izskatās ļoti eleganti un gaumīgi. Ja kāzas notiek vasarā, var izvēlēties ziedus gaišos un dzīvespriecīgos toņos, piemēram, gaiši rozā vai dzeltenā krāsā. Ziemas kāzām piemēroti būs eleganti baltie ziedi vai sudrabaini zaļumi, kas piešķirs svinībām īpašu majestātiskumu.

Svarīgi ņemt vērā arī ziedu nozīmi. Piemēram, lavandas ziedi simbolizē uzticību, kamēr rozā rozes - pateicību un atzinību. Simbolikas ievērošana piešķirs kāzām vēl dziļāku nozīmi un emocionālāku piesaisti.

Bēres

Ziedi bērēs simbolizē līdzjūtību, cieņu un mūžību. Šajā gadījumā ziedu izvēle prasa īpašu uzmanību, jo svarīgi ir izteikt līdzjūtību un cieņu, neizcelties ar pārlieku spilgtumu vai krāsainību. Balti ziedi, piemēram, lilijas, rozes, kallas vai krizantēmas būs vispiemērotākie šim gadījumam. 

Turklāt vai zināji, ka krizantēmas Eiropā bieži tiek saistītas tieši ar bēru ceremonijām? Tas tādēļ, jo tās simbolizē mūžību un ilgo dzīvi. Tomēr, izvēloties ziedus bērēm, ir svarīgi ņemt vērā arī aizgājēja dzīves stāstu un ģimenes tradīcijas. Dažos gadījumos, ja aizgājējs bija dzīvespriecīgs un enerģisks cilvēks, ģimene var dot priekšroku krāsainākiem ziediem, kas atspoguļo šo dzīvības pilno garu.

Valentīndiena

Valentīndiena ir mīlestības svētki, un ziedi šajos svētkos ir kļuvuši par neatņemamu dāvanas daļu. Rozes, īpaši sarkanās, tradicionāli tiek saistītas ar kaisli un dziļām emocijām. Savukārt, ja vēlies būt oriģinālāks, vari izvēlēties arī citus ziedus, piemēram, tulpes vai īrisus. Tulpes asociējas ar pavasari un jaunu sākumu, tādēļ tās būs lieliski piemērotas tad, ja attiecības ir sākuma fāzē. Īrisi simbolizē cerību un ticību, un to zilie ziedi piešķirs ziedu kompozīcijai neparastu, bet elegantu nokrāsu.

Mātes diena

Pateicības un mīlestības izrādīšanai, Mātes dienā visbiežāk tiek pasniegtas rozā un baltu toņu ziedu kompozīcijas. Tās asociējas ar maigumu un mātišķību. Viena no klasiskākajām izvēlēm ir rozā neļķes, kas kopš seniem laikiem simbolizē mātes mīlestību un apbrīnu. Tāpat populāra izvēle ir peonijas, rozes vai tulpes

Ja vēlies piešķirt dāvanai īpašu nozīmi, izvēlēties māmiņas mīļākos ziedus. Turklāt lieliski, ja tie būs arī viņas mīļākajā krāsā. Tas piešķirs dāvanai personisku pieskārienu un parādīs, ka esi ieklausījies viņas vēlmēs. 

Raudzības

Nenoliedzami, ka raudzības ir viens no ģimenes un tuvāko draugu īpašākajiem kopā sanākšanas mirkļiem. Šajos svētkos jāizvēlas maigi ziedi, kas simbolizē prieku par jaunā cilvēka dzīves sākumu. Lieliska izvēle būs pasteļtoņu rozes, neļķes vai gerberas. Zilā un rozā krāsa bieži tiek izvēlēta atkarībā no mazuļa dzimuma, taču universāla izvēle ir baltie ziedi, kas izstaro mieru un svētību. 

Raudzības ir lieliski svētki, lai jaunajai ģimenei uzdāvinātu skaistu ziedu kompozīciju, iekļaujot tajā pasteļtoņus un rozā vai zilo krāsu. 

Izvēlies skaistākos ziedus

 Ziedi piešķir svētkiem īpašu noskaņu un piedod krāšņumu, tādēļ to rūpīga izvēle ir ļoti būtiska. Izvēlies piemērotākos un skaistākos ziedus katram svētku brīdim kopā ar “Ziedu ekspresis”.  

 

T: +371 28035888

E: [email protected]