Ziedi Vīrietim: Kompozīcijas, Kas Iepriecinās Ikkatru

10.10.2024
Jaunumi
Ziedi vīrietim

Ziedi vīrietim: padomi, kādus ziedus izvēlēties un ko ņemt vērā

Mūsdienu sabiedrībā ir iesakņojies stereotips, ka ziedus jādāvina tikai sievietēm. Taču tā nebūt nav! Vēsturiski ziedu dāvināšana vīriešiem ir bijusi cieši saistīta ar varonību un cieņas izrādīšanu. Piemēram, Senajā Grieķijā vīriešiem bieži tika dāvināti ziedu vainagi, kas simbolizēja godu un spēku. Savukārt Japānā ziedu dāvināšana ir jau ļoti sena tradīcija. Tā ir universāla dāvana, ar kuru iepriecināt jebkuru - neatkarīgi no dzimuma. Tomēr izvēloties pušķi vīrietim, ir svarīgi ievērot dažas nianses, lai dāvana būtu patiešām atbilstoša konkrētajam notikumam. 

Ziedu pušķis vīrietim: pārdomāta un oriģināla dāvana

Vīrieši novērtē gaumīgas un personificētas dāvanas, un ziedi nav izņēmums. Ziedu pušķa dāvināšana, ir veids kā izrādīt cieņu, apsveikt ar nozīmīgiem sasniegumiem vai vienkārši iepriecināt. Atšķirībā no sievietēm, vīrieši mēdz dot priekšroku atturīgākām ziedu kompozīcijām, kas atbilst viņu personībai. Iepazīsties ar dažiem padomiem, kā izvēlēties pareizo ziedu pušķi

Ziedu toņu izvēle

Izvēloties ziedus vīrietim, krāsai ir liela nozīme. Vīrieši bieži vien dod priekšroku tumšākiem un piesātinātākiem toņiem, piemēram, zilai, tumši zaļai, tumši sarkanai vai violetai. Šie toņi simbolizē spēku, eleganci un stabilitāti, kas nereti ir saistīts ar vīrišķību. Tomēr nevajag baidīties arī no gaišu ziedu iekļaušanas pušķī, jo tie harmoniski integrēsies kopējā kompozīcijā.

Ziedu veidi

Rozes ir klasika jebkurā situācijā. Tie nav ziedi tikai sievietēm. Tumši sarkanas rozes, īpaši kombinācijā ar zaļumiem, izstaro eleganci un spēku. Rozes var dāvināt gan formālos pasākumos, gan personīgos svētkos.  Arī tulpes ir mūžīgā klasika.  

Savukārt lilijas, īpaši baltā vai tumši sarkanā krāsā, būs ideāla izvēle, ja vēlies ziedus pasniegt formālākos notikumos, piemēram, darba jubilejās vai citos ar biznesu saistītos svētkos. Tās ir izteiksmīgas un majestātiskas, simbolizējot augstsirdību un cēlumu. 

Taču orhidejas ir eksotiski, izsmalcināti un ilgnoturīgi ziedi, kas atspoguļo prestižu. Orhidejas būs piemēroti ziedi vīrietim, kurš pievērš uzmanību estētikai un  smalkām detaļām. 

Zaļumi un struktūra

Vīriešu ziedu pušķos parasti dominē strukturētāki un asimetriskāki dizaini, salīdzinot ar sieviešu kompozīcijām, kas biežāk ir maigas un romantiskas. Lai izveidotu elegantu pušķi vīrietim, ieteicams izmantot vairāk zaļumu vai citus augu elementus, kas papildina un izceļ ziedus. Eikalipta lapas, papardes vai dekoratīvie zālaugi piešķir pušķim maskulīnu izskatu un tekstūru, kā arī kontrastē uz ziedu fona.

Foto atsauce: MART PRODUCTION

Ziedi dažādiem notikumiem

Dzimšanas dienas un jubilejas

Pasniedzot ziedus vīrietim dzimšanas dienā, izvēlies tumšāku toņu rozes kombinācijā ar kādu eksotisku ziedu, piemēram, antūrijām vai orhidejām. Tās piešķirs pušķim eleganci un būs atšķirīgs no tradicionālajiem ziedu pušķiem. Šāda kompozīcija būs lieliska dāvana arī citās nozīmīgās jubilejās.

Darba sasniegumi un apbalvojumi

Ja vīrietis tiek sveikts kādu darba pienākumu izpildes rezultātā vai ir saņēmis nozīmīgu apbalvojumu, ziedu pušķis ir izcils veids, lai paustu cieņu. Šādos gadījumos vajadzētu izvēlēties smalkākus un prestižākus ziedus, piemēram, lilijas. Lai dāvana izskatītos eleganta, spēlējies ar ziediem tumšos toņos kombinācijā ar zaļumiem.

Personīgie sasniegumi

Ziedi var kalpot par veidu, kā izrādīt atzinību arī tad, ja vīrietis sasniedzis savus personīgos mērķus ārpus darba vides, piemēram, personīgi sporta sasniegumi vai nozīmīga projekta pabeigšana. Šādos gadījumos var izvēlēties krāšņākus un mazliet spilgtākus ziedus, piemēram, saulespuķes vai gerberas, kas simbolizē prieku un dzīvīgumu, vienlaikus saglabājot eleganci.

Romantisks žests

Nereti romantiskas dāvanas mēdz saņemt tikai sievietes. Kādēļ romantisku žestu neizrādīt arī vīrietim? Turklāt ziedi var būt neparasta, taču vīrietim patīkama izvēle. Romantiskos ziedu pušķos var iekļaut tumšas un kaislīgas krāsas, piemēram, sarkanas vai violetas rozes. Lai pušķis nebūtu pārāk klasisks, to var papildināt ar elegantiem zaļumiem un eksotiskākiem ziediem, kā arī iekļaut kādu personalizētu dekoru.

Ziedi jebkurai gaumei

Nav jābaidās no ziedu dāvināšanas vīrietim, turklāt tā var būt piemērota dāvana visdažādākajos dzīves notikumos – privātajās un darba jubilejās, pie nozīmīgiem dzīves sasniegumiem un pat romantisku jūtu izpaušanas gadījumā. Galvenais, lai izvēlētais pušķis atspoguļo dāvinātāja rūpes un cieņu pret saņēmēja personību, izvēloties piemērotus ziedus un toņus. Savu īsto ziedu pušķi meklē pie mums “Ziedu ekspresis”. Mūsu eksperti palīdzēs ar padomiem un ieteikumiem, lai tev izdotos iepriecināt jebkuru tuvinieku dzīves skaistajos brīžos.

 

+371 28035888

[email protected]